4 Normale Vrouwen als Covermodel

Ik kwam laatst op Buzz Feed een mooi artikel tegen wat me best wel aan het denken heeft gezet. Tijdschriften hebben altijd supermooie covers en de foto’s zijn zo mooi. Maar ik denk dat je ook wel eens een niet gephotoshopte cover hebt gezien waarop de actrices of zangeressen helemaal niet zo perfect zijn. Voor dit filmpje hebben ze een 4 normale vrouwen omgetoverd tot covermodellen. Hun haar mooi gedaan, leuke outfit uitgekozen, make up opgedaan en daarna de foto’s gephotoshopped.
Klik hier om het buzzfeed artikel te lezen.

Daarna kon ik het niet laten om te googlen naar covers en de originele foto. Waar nog geen photoshop aan te pas is gekomen. Sommige covers kende ik al wel en sommige nog helemaal niet. Ik vind die van van Britney en van Jessica Alba wel een groot verschil hebben. Dat vlekjes en wallen werden weggewerkt wist ik wel. Soms maken ze er ook een hele ooglook en lipstick bij. Ook wordt de middel en benen wel vaak smaller gemaakt. Benen ook nog wel eens langer. Neuzen die smaller moeten, veel airbrush, extra borsten of ze zetten er gewoon een heel ander hoofd op uit dezelfde shoot. Zelfs een huidrolletje van Doutzen wordt nog weggewerkt.En ook dit laatste plaatje hoort bij een filmpje. Een vrouwke wordt opgemaakt, ze maken foto’s met goed licht en de foto’s gaan daarna door de photoshopmashine heen. In het filmpje zie je wat ze allemaal veranderen. Mevrouw wordt gewoon een paar tinten lichter, een halve meter langer, minder dikke bovenbenen en buik. You name it.


Moraal van dit artikel is dus ook dat je geen foto uit een magazine moet nemen als voorbeeld voor je dieetplannen. Lees jij vaak tijdschriften? Wat vind jij van gephotoshopte covers?

 

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Ik heb een grafische opleiding en heb zelf cursus gegeven in Photoshop. En ja het gebeurt op ALLES!
  Voedingsmiddelen, reclame uitingen, filmindustrie,…. Alles wat we zien is fake!
  Vind het soms te ver gaan. Mijn foto’s bewerk ik ook, ik beken, maar niet zo extreem en niet elk plaatje (alleen product fotografie).

 2. Reply

  Ik begrijp dat alles er zo perfect mogelijk uit moet zijn, maar vind het jammer dat het allemaal zo’n vertekend beeld geeft. persoonlijk vind ik het vollere lichaam mooier bij de vrouw met de donkere bos krullen mooier staan!
  Paola recently posted…Stash gezichtsproductenMy Profile

 3. Reply

  Leuk om te zien: die cover van Britney is wel een heel erg groot verschil. Ik snap best dat ze qua verlichting e.e.a. aanpassen, maar het gaat wel erg ver. Niet zo gek dat jonge meisjes niet zo snel tevreden zijn. Heb ik zelf ook last van, helaas.
  Linda recently posted…Ik wil het! Pastelkleurig haar!My Profile

 4. Reply

  Er eigenlijk. Je mag geen enkele reclame meer geloven, want alles is fake.
  dresses and daisies recently posted…Too faced Boudoir eyes palet (nep)My Profile

 5. Reply

  Jammer dat de photoshop zo erg erin word gestopt, ik vind die wat vollere vrouw echt mooi en dan maken ze haar een stuk slanker terwijl ze dat niet eens is. In het echte leven knappen mensen daar natuurlijk heel erg van af.

 6. Reply

  Erg jammer om te zien, maar aan de andere kant vind ik het ook weer knap wat ze nu zoal kunnen met Photoshop. Ik wil het zelf ook eens proberen bij mezelf, puur om uit te proberen. Je bent een photoshopper of niet he 😛
  Stéphanie recently posted…‘Blogger Battles’ Outfit – Psychedelic SummerMy Profile

 7. Reply

  Wow, die foto van Britney is echt een groot verschil!
  Lotte recently posted…Collective haul: Amsterdam & ArnhemMy Profile

 8. Reply

  Jammer dat het zo gaat. Mensen zijn van nature al zo mooi, dat kun je met fotoshop echt niet altijd mooier maken. Maar ik weet het word altijd en overal gebruikt word en het verkoopt dus het zal blijven bestaan…..

 9. Reply

  Jee zelf Doutzen die zo mooi is!
  Jaimy en Laura recently posted…Recept: one giant cookieMy Profile

 10. Reply

  Wow wat een verschil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge