31DC2016 – 24 Inspired by a Book – Dragonfly in Amber

Ik vind de challenge nu wel pittig worden. Mn nagels en nagelriemen voelen droog en ik vind inspiratie krijgen wel heel lastig. Ik vind het ook een beetje spannend, want de nagel van mn middelvinger is half ingescheurd en hangt nu van de lijm aan elkaar. Mn nagels zijn een beetje te lang, maar ik ben bang dat ik em helemaal kapot maak.

Heb ik tussen mn lezers Outlander fans? Die zagen het misschien al wel aan de titel. Ik zeg heeel eerlijk.. ik heb de Outlander boeken niet gelezen. Of de Reiziger zoals ze in het nederlands heten. Maar ik ben helemaal verliefd op de serie. Ik wist echt niet dat mannen in kilt zo sexy konden zijn. Dem knees 😍 Maar misschien komt dat ook geheel door Jamie. Maar Claires en Jamie zijn een onwijs mooi koppel en ik ben zo onwijs benieuwd naar seizoen 3.

In de serie krijgen ze libelle in amber als kado en dat leek me wel een tof idee voor een nailart. Het amber is geworden zoals ik wilde maar de libelle niet.  Ik wilde de nailart ook bijna niet online zetten.  Maar ik had geen ander idee. Ik kon gewoon even niets anders bedenken.Hoe ik het amber genaakt heb? Ken je de term ‘jelly sandwich’? Dat is een lieve term voor heel veel laagjes. Ik denk dat dit serieus 30 lagen nagellak zijn. Bijna een polish mountain. Ik begon met een licht gele lak. Met huishoudfolie heb ik toen gedept met de neon goes gloss lakken van P2. De sheer tints maar dan de budget variant. Ik gebruikte alle geel-, oranje- en roodtinten. Maar het was een laagje kleur even laten drogen, laagje andere kleur erop deppen en dan een topcoat. In het begin heb ik er nog de NYC gold leaf topcoat over gedaan en die zie je hier en daar ertussen. Heel cool effect. Na een aantal laagjes maakte ik de libelle en die had ik denk ik beter kleiner kunnen maken zodat die op 1 nagel paste. Ik begon te enthousiast en het duurde langer voordat ik doorhad dat de vleugels scheef waren. Meh. Daarna heb ik met een kwastje en de rode sheer tint nerfjes getekend. Die gaven wel echt de amber look. Sommige stukken kregen alleen geel zodat ze licht zouden blijven en andere stukken moesten donker. Sorry nog voor de fotos in de zon, die maakte ik vanmiddag pas na een nachtje slaap en 2 nagels zijn een beetje verrimpeld in mn slaap. Mja niet zo gek dat 30 lagen lak niet zo willen drogen. Maar een tipje: voor de foto deed ik er nog een laagje geel over en daardoor werd de lak weer zacht en was verwijderen niet zo heel moeilijk.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  De tv-serie is inderdaad helemaal geweldig. Heb alleen seizoen 2 nog niet gezien 🙁
  Ik ben bezig in het eerste boek en als je dat vergelijkt met de serie dan volgen ze het bijna woord voor woord op. Echt super dat dat een keer gebeurd (frustraties over Harry Potter komen opborrelen:p )

  Ik zie niet zo zeer wat er mis zou zijn met de Libelle. Vind het echt een gave nail-art.

 2. Reply

  Supergaaf!
  Hier ook een outlander fan! Ik heb alle boeken gelezen, al vond ik boek 3 t/m 7 echt tegenvallen, maar ik ben blij dat ik ze allemaal heb gelezen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge