#31DN2016 – 01 Rood – Dragmarble

DAMN! Tis alweer SEPTEMBER. Woah. Ik heb in mei naar september uitgekeken. September betekent de 31 Day Nail Challenge! Ik wilde nailarts maken en nu voelt het een klein beetje alsof het moet. Het paniekerige zit er nog een beetje in omdat ik vooral geen idee heb wat ik allemaal wil maken. Gelukkig begint de challenge met een lastige. Ik heb niets met rood. Ik hou niet zo van rood en ik vond het maar eng. Ik begon vorig jaar met een nailart die ik al een tijdje wilde maken nu begin ik met een techniek die ik gewoon vaker moet gebruiken; dragmarble. Want ik gebruik mn ubermat gewoon echt te weinig.

Ik plaatste deze foto op instagram.Daar zie je hoe het er op mn mat uitziet. Ik kan wel even snel uitleggen ik het doe. De mat is van siliconen geloof ik. Of rubber? Het is flexibel en daardoor is het er makkelijk af te halen. De dragmarble werkt terwijl alle lak nat is. Dus soms moet je een beetje snel werken. Ik doe eerst een dikke laag basecoat op de mat, daarna heb ik een rode lak erop gedaan. Ik koos voor Rimmel High Energy. Daarna maakte ik horizontale banen met andere lakken. Ik koos wat donkere lakken, en wat glitterlakken. Ik gebruikte gewoon het kwastje van de lak zelf. Daarna gebruikte ik een heel lang en dun kwastje om de verticale strepen te trekken. Ik begin dan in het midden. en dan met een heeeeele lichte subtiele touch beweeg ik het kwastje van boven naar beneden en dan weer 3 mm er naast van beneden naar boven! En dat herhalen. En dan laat je de lak drogen en kan je het een paar uur later (ik denk een uur of 5 ofzo) het eraf halen. Ik heb het gewoon overnacht laten drogen.

Ik heb nog eens een animatie gemaakt om de stappen wat duidelijker te maken.

Wat nou wanneer je de decals, de dragmarbles af zijn? Weet je zeker dat ze goed opgedroogd zijn? Dan is het tijd om ze op je nagels te plakken. Maar hoe doe je dat?

Ik begin zelf met een basecoat en 1 laagje van mijn basislak. Dus de Rimmel High Energy die ik eerder noemde. Dat laat ik een beetje drogen. Ondertussen moet je de decals op maat maken. Kijken hoe je ze op welke nagel wilt hebben. Ik heb een klein schaartje voor mn nailart en daarmee heb ik de decals in tweeen geknipt en op maat geknipt. Ik heb de decals een haartje breder en langer gelaten omdat de decals soms nog wel eens willen verschuiven en gek zitten.

Zodra je de decal passend hebt is het tijd om em op te plakken.. en hiervoor heb je heel veel geduld nodig, wat sneldrogende topcoat en misschien wel een beetje vies; wat speeksel.

Je werkt gewoon nagel per nagel en dan doe je sneldrogende topcoat op en dan leg je de decal erop. Pas op! De decal wordt weer zacht en bewegelijk. Hij kan terug krullen of juist scheuren of je kan je vingerafdruk in de decal zien. Je moet goed duwen, maar dus niet te hard, want dan vervorm je ze. Lastig eh. Het is ook best een gepruts. Helemaal omdat je aan de ondderkant de hoekjes goed moet aandrukken.

Het is een beetje gekkig, want je moet steeds kijken dat je er niet te veel van afhaalt, maar dat het wel goed zit. Ik vind het nogwel een dingetje waar ik toch wel lang mee bezig was.

En een ander dingetje is dat het door de dubbele laag sneldrogende topcoat. Want over de decal moet nog een laagje sneldrogende topcoat. Ik probeer zelf de decal eerst te laten drogen aan de eerste laag topcoat en dan pas de tweede laag op te doen, maar het is in het begin sowieso heel dik en duurt lang voor het droog is.

Net nadat ik het heb opgebracht.


Zo ziet het er beter uit; dit is 5 uur later. 

More about Lin

Comments

  1. Reply

    ik moet dit nog steeds eens proberen!
    femketje recently posted…โ™ก 2 Year Wedding Anniversary! โ™กMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge