31DC2015 – Inspired By A Book

Ik wilde voor de challenge niet weer Harry Potter kiezen. Dat was te makkelijk. Ook al ben ik niet heel trots op mijn nailart van vorigen jaren bij deze challenge, dit jaar heb ik wel iets moois. En dat is denk ik vooral omdat ik het in een andere hoek heb gezocht. Bij een boek denk je vooral om dingen uit het verhaal uit te beelden, maar dat wilde ik niet weer doen. Deels omdat ik helemaal niet zo veel lees, maar vooral ook omdat het dan rebus achtig wordt. Afgelopen weekend was ik met mn moeder in Noordwijk en ik zag daar in de Bruna twee prachtige boeken liggen en daar raakte ik helemaal geinspireerd door.

Dit is het boek. Ik kocht er toen twee; een over boeddhisme en een over islam. Het gaat niet perse over de religie, maar vooral over de heiligdommen. Plaatsen waar gebeden wordt en aanbeden wordt en hoe deze versierd zijn. Verschillen tussen landen en opvattingen. Ja dat is wel mijn interesse. Ik liep eigenlijk gelijk met de boeken naar de kassa. Het zijn van die boeken die ik er bij pak, er door blader, stukjes lees. En dan niet perse een hele middag maar gewoon een half uurtje.

Ik had de boeken nog op tafel liggen en ik was op weg naar de boekenkast en nog voor ik door de kast stond te kijken wat ik wilde maken zag ik deze uit mijn ooghoek en wist ik ‘Ja, dit is het’. Een prachtig patroon. Ik weet niet of dit turkoois/gouden patroon echt islamitisch is. Ik geloof dat ik het boek beter moet lezen, maar ik vind het wel een mooi patroon.

Ik wist al snel wel dat het een priegelwerkje zou worden. Maar dat vond ik niet erg. Pieter en ik keken tv en ik pakte het boek op schoot, dun kwastje, nagellak en ging gewoon aan de slag. Heerlijk. Ik heb later toch mijn ringvingernagel opnieuw gedaan. Ik vond het patroontje wat ik koos niet mooi en ben daarna voor een gouden accentnagel gegaan in plaats voor allemaal turkooise achtergronden.

Ik voel me in ene zo anders nu ik wel inspiratie heb. Een rust in me. Heel fijn gevoel. Niet gelijk verder denken aan de volgende nailart maar nog genieten van de voldoening van een mooie nailart. Nu ik de foto’s zo terug zie moet ik ook wel aan de eau de cologne denken.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Au de cologne, 4711 doet het me aandenken.
  Mooi gedaan!
  Jessica recently posted…DZP – Doel 23 Een dag met oma op stapMy Profile

 2. Reply

  wauw πŸ˜€
  femketje recently posted…Forex Foto Print – FotoOpHout.nlMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge