31DC2015 – Geometric

Geometrische nailarts zijn meestal helemaal mijn ding. Lekker priegelen, kleine vlakjes en allemaal kleurtjes. Ja, dit jaar even niet. Ik ben een beetje mn inspiratie kwijt geloof ik, want ik ben niet helemaal blij met mn resultaat.


Mijn poging om zulk soort kubussen te maken is niet helemaal gelukt. Ik koos drie kleuren, maar ik had geloof ik beter de kleuren van het plaatje aan kunnen houden.

Hoe maakte ik deze nailart? Ja met een klein kwastje! Ik koos drie kleuren; Sinful Colors Pink Forever, China Glaze If In Doubt Surf It Out en NYC lavender Blossom.

Met een nude kleurige lak deed ik een poging tot een paar streepjes te maken. Ik dacht dat dit me zou helpen om de oranje en paarse vlakjes even breed te maken.

Ik heb eht even digitaal afgemaakt, want na even ben ik straal vergeten om foto’s te maken. Het ziet erh eel raar uit, maar het is wel een beetje stap voor stap hoe ik het deed. Ik maakte eerst de buitenrand van de ruitjes en daarna kleurde ik het in.

Het is eigenlijk steeds een \/\/ in paars en oranje en dan een roze wiebertje eronder en dan weer een regel \/\/ maar dan de kleuren een plek opgeschoven.

Het mooie vind ik als er nog een matte topcoat overheen gaat. Mijn geliefde maar prijzige Essie matte topcoat (die ze niet altjid in het Essie schap hebben bij de Etos) is voor twee derde op en helemaal hard geworden. Superjammer, maar dat gebeurt wel eens. Toen was het dus op zoek naar een nieuwe. Essence, NYC, Catrice, Rimmel hebben allemaal geen matte topcoat in hun assortiment. L’Oreal (kwam ik pas later achter) heeft wel een, maar dat is 6 euro voor een flesje van 5ml. Ja, ja.. Nog steeds niet heel goedkoop en zo op.

Etos heeft een matte topcoat en voor 2,49. Een stuk beter betaalbaar. Via twitter kreeg ik de tip om bij de Hema te kijken. En dat is dan ook de topcoat die ik gebruikt heb. 2,75 is ook niet heel gek. Die van hema heeft 10 ml en die van de etos ook 5 ml.

Om eerlijk te zijn vind ik die van de Hema een beetje tegenvallen, want het is net alsof er allemaal belletjes onder de topcoat blijven zitten. Misschien komt het door de nailart, maar het valt best op vind ik.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Dit is echt perfect! Die matte topcoat maakt het ook echt zo mooi!
  Amelie recently posted…Review: W7 Hollywood Bronze & GlowMy Profile

 2. Reply

  Such pretty colors, lovely gradient and beautiful freehand work! I love that you included a tutorial for this too, I was wondering how you achieved the look… very impressive! πŸ™‚
  @Ungulae

 3. Reply

  Superknap gedaan! Ik zie ze wel hoor die kubussen, wederom wat een werk zeg..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge