31DC2015 – 17 Glitter

Ik schaam me kapot als ik naar mn nailart van vorig jaar kijk, dus dat MOEST dit jaar beter. En toen kwam ik met een briljant idee (al zeg ik het zelf). Het reverse stampen maar dan met glitter! Glas in lood Glitter. Ik was even vergeten hoe tijdrovend dat klusje zou zijn, maar het resultaat is episch.


Hier een kort overzicht van mijn tussenstappen en ik vrees een hele lap tekst met hoe ik dit gedaan heb.

Ik vertelde in de inleiding al dat ik gebruik maakte van een techniek die reverse stamping heet. Ik denk niet dat ik dit ooit echt heel duidelijk heb uitgelegd. Als je normaal stempelt doe je wat lak op je schone imageplate, schraap je overtollige lak weg en druk je je stempel op de lak waardoor deze van de plate op je stempel gaat. Normaal druk je deze gelijk op je nagel, maar nu laat je het op je stempel zitten. Want, je gaat het hierop inkleuren.

Het idee van reverse stamping is dat je een klein kwastje pakt en daarmee het design op je stempel gaat inkleuren. Ik koos voor bloemetjes, die kan je met allerlei kleuren inkleuren. Ik nam het een stapje verder, want ja, deze dag van de challenge gaat over glitter. Ik pakte er losse glitter bij.

Door met doorzichtige lak (geen topcoat en al helemaal niet sneldrogend) over een bloemetje te lakken heb je een basis om de glitters in te leggen. Ik pakte een blaadje en strooide daar mijn glitters op. Ik kwam erachter dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel losse glitter heb ;_; maar wel een potje glitter van Essence waar 5 kleuren oid in zaten. Het werd een uitzoekwerkje. Wel had ik van catrice een potje met losse gouden glitters. Met een dottingtool en veel geduld drukte ik de glitters in de lak. Als je de lak nรฉt hebt aangebracht is het eigenlijk nog te nat en blijven de glitters niet goed zitten. Dus na even wachten is de lak een beetje kleverig en blijven de glitters goed zitten. Door je dottingtool ook een beetje in de doorzichtige lak te dopen blijven de glitters eraan kleven en kan je ze heel makkelijk oppakken.

Als alle glitters zitten zoek je een zelfde kleur lak. Met een klein kwastje kleur je de achterkant alsnog in. Dat deel van de reverse stamping heb ik gewoon gehouden omdat ik bang was dat de kleuren anders niet duidelijk waren. Over de kleurlak deed ik nog een laag sneldrogende topcoat en dan is het een minuut of 30 wachten tot het droog genoeg is. Nu heb je een nagelssticker van nagellak gemaakt en als je deze te vroeg van je stempel wilt halen dan rimpel je je sticker. Als deze droog genoeg is kan je deze er voorzichtig afhalen. Dat kan door met een stokje langs de rand te gaan of met je nagel. Ik heb een stempel van silicoon en die kan je makkelijk indrukken.

Als je de sticker eraf hebt gehaald kan je deze gaan bijknippen. De sticker is veel groter dan je nagel en deels omdat je met topcoat er nog overheen bent gegaan. Ik knipte de randjes eraf en maakte een rond uiteinde zodat deze al mooi bij mn nagelriemen zou passen. Daarna doe je een laagje sneldrogende topcoat op je nagel en plak je de sticker erop. Je kan van te voren gaan passen en meten dat de sticker goed past, maar dit deed ik op mijn nagel. Pas wel op, want de sticker wordt weer zacht omdat het in contact komt met nagellak. Ik drukte de sticker aan de zijkanten goed vast en daarna haalde ik de overtollige stukken weg. Zodra de basislaag droog was deed ik er nog een laag topcoat overheen. Zo lijkt de sticker niet meer matte en zie je de glitters veel beter.

Dit tijdrovende klusje herhaalde ik voor al mijn nagels. Het voelde wel een beetje alsof ik nepnagels opdeed. Het de sticker is wel dikker dan ik had verwacht en voelt enorm stevig. Nog een tipje; als je meerdere stempelkussens hebt kan je terwijl de ene droogt al verder aan de volgende. Wat ik overigens niet kan aanraden om de stickers te maken en maar gewoon in je la te bewaren tot je ze eens wilt opdoen. Op een gegeven moment zal de lak helemaal uitharden en moet je heel voorzichtig werken, want anders breekt het en krijg je het niet meer op je nagels. Tenminste, dat is mijn ervaring. Ik zeg niet dat het niet kan, ik denk alleen dat het supermoeilijk wordt.

More about Lin

Comments

 1. Reply

  Wauw! Fantastische nail art!!
  NailTalk recently posted…Guestpost – Nailbox.nlMy Profile

 2. Reply

  Wat een werk! maar wel heel mooi
  Manon recently posted…Nieuwe betaalbare items voor de herfstMy Profile

 3. Reply

  Wonderful final effect. Thank you for the tutorial!
  Manases Andrea recently posted…Peacock featherMy Profile

 4. Reply

  Wauw heel mooi!
  Ilse recently posted…Hema- nummer 726My Profile

 5. Reply

  Ik zag ‘m al voorbij komen op Instagram, maar WAUW!! Echt prachtig gedaan!
  Mandy recently posted…Leuke Instagram accounts โ€“ FashionMy Profile

 6. Reply

  Onwijs gaaf!!!
  Luana recently posted…31 Dagen nailart #2 | ChallengeMy Profile

 7. Reply

  Super mooi!
  Daphne recently posted…Blogtermen uitgelegd.My Profile

 8. Reply

  Wauw, dit is zeker de tijd en moeite waard! Dit is toch wel een van je allermooiste nailarts ooit!
  Amelie recently posted…Getest: Aftershave Balm Als Primer?!My Profile

 9. Reply

  Wat een werk! Met een waanzinnig resultaat, Supergaaf geworden zeg!

 10. Reply

  Wow echt supermooi. Dank voor het idee ๐Ÿ™‚ ik ga het op de nailart mat uit proberen. Echt heel mooi!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge