3 Gezonde Tips

Mooie sterke nagels, een zuivere huid en lekker veel energie: wie wil dat nou niet? Hadden we dit allemaal maar van natura! Toch heb je zelf mee invloed op je nagels, huid en energielevel dan je denkt. Voor een verzorgde huid en mooie sterke nagels kan een aanpassing aan je dieet en het toevoegen van de juiste voedingsstoffen een zeer positieve bijdrage leveren. Door op zoek te gaan naar innerlijke rust, creëer je binnen no time veel meer energie in je lichaam. Uiteraard kost het tijd om uit te vinden wat bij jou past en duurt het even voordat je echte resultaten herkent. Hieronder volgen drie tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan om jezelf alvast een boost te geven.

 1. Beautyfood
  Ze zeggen wel eens dat je eruit ziet zoals je de laatste 12 maanden hebt gegeten en gedronken. Ga dit maar eens voor jezelf na. Heb je wel voldoende water gedronken? Zaten er genoeg eiwitten in je voeding? Je huid, nagels, haren en energie zijn allen het resultaat van jouw levenswijze. Wil je sterke nagels en een zuivere huid? Start met het eten van voldoende eiwitten want je nagels, huid en haren bestaan voor een groot deel uit keratine, een bepaald soort eiwit. Zorg dat je met regelmaat vette vis, kip, rauwe noten en peulvruchten eet. Als je ook regelmatig gaat sporten, is Sunwarrior eiwitpoeder een ideale manier om in één keer een flinke dosis plantaardige eiwitten binnen te krijgen. Een echte aanrader om binnen een uur na je workout te nemen om je lichaam goed te verzorgen!

 

 1. Happy drinks
  Je lichaam heeft iedere dag voldoende vocht nodig om alle processen optimaal te kunnen laten verlopen. Drink zo’n 2 tot 3 liter water of thee per dag, verspreid over de dag. Wil je je spijsvertering in de ochtend goed op gang brengen? Probeer dan bij het opstaan eens twee weken lang een halve citroen uit te knijpen in een glas met lauw water en op te drinken (met een rietje!). Naast je spijsvertering helpt het citroensap je huid te verbeteren en afvalstoffen je lichaam uit te loodsen. Ben je het overdag zat om altijd maar water te drinken? Vrolijk je water op! Je kunt van alles gebruiken om je water een lekker en gezond smaakje mee te geven. Ter inspiratie vind je hieronder een receptje:

Benodigdheden:

 • Grote kan
 • 2 citroenen of 2 limoenen
 • 1,5 liter water
 • 2 takjes munt
 • ijsblokjes
 • optioneel: een stukje verse gember

Snijd één citroen of limoen in schijfjes. Pers de andere citroen of limoen uit in een grote kan. Schenk hier vervolgens 1,5 liter water bij. Snijd de andere citroen of limoen in schijfjes en voeg ook munttakjes en ijsblokjes toe. Gember is optioneel maar een echte aanrader! Wist je dat gember heel veel voordelen heeft? Het verzacht pijn in je maag en darmen, en kan een pijnverzachtend effect bieden tijdens je maandelijkse periode.

 1. Go zen!
  Niet alleen je lichaam, maar ook je geest speelt een belangrijk rol bij je gezondheid. Een ongezonde geest heeft een negatieve invloed op je lichaam waardoor je zo hard kunt werken als je wilt, maar het resultaat zal vaak uitblijven. Als je niet goed in je vel zit of veel negatieve gedachten hebt, sturen je hersenen negatieve signalen naar je darmstelsel. Je darmstelsel is gevoelig en reageert. Een groot deel van je immuunsysteem bevindt zich in je darmstelsel waardoor een ongezonde geest direct negatieve invloed op je gezondheid heeft. Voor een gezonde huid, sterke nagels en veel energie is het dus belangrijk geregeld simpele ontspanningsoefeningen te doen waardoor je jezelf voldoende rust gunt. Met een yoga mat en drie keer in de week een reeks simpele oefeningen van 10 minuten in totaal ben jij al super goed bezig. Op Youtube staat genoeg inspiratie! Houd het in begin simpel en tast rustig af wat het voor jou betekent en met je doet. Vergeet daarnaast niet om te genieten en leuke dingen te doen! Je lichaam presteert het allerbest als jij lekker in je vel zit.

 

Deze post is in samenwerking met SuperYoga. Foto’s komen van pexels.

More about Lin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge